Het overlijden van een familielid komt vaak plots en roept heel wat emoties op. Naast het verwerken van dit verlies komen er ook heel wat praktische zaken bij kijken die zo snel mogelijk in orde gebracht moeten worden. Op dat moment kan dit allemaal te veel zijn. Wij, Uitvaartzorg Nees, hebben een overzicht opgesteld van wat er allemaal moet gebeuren en nagekeken worden na een overlijden.

 • CONTACTEER EEN ARTS

  Afhankelijk van waar het overlijden plaats heeft gevonden belt u een arts, hiervoor contacteert u uw huisarts of de dokter van wacht.
  Wanneer de arts het overlijden heeft vastgesteld zal de arts een aantal documenten invullen die achteraf meegegeven moeten worden met de begrafenisondernemer.

 • NEEM CONTACT OP MET EEN FAMILIELID

  Wanneer iemand komt te overlijden is dit een hele grote gebeurtenis, zowel emotioneel als fysiek. En daar staat u best niet alleen voor.
  Bel daarom even met uw naaste familie of vrienden om u bij te staan.

 • MAAK EEN AFSPRAAK MET DE BEGRAFENISONDERNEMER

  Na het bezoek van de arts belt u naar uw begrafenisondernemer. Uitvaartzorg Nees zal u dan enkele vragen stellen en ervoor zorgen dat het lichaam van de overledene naar het funerarium wordt gebracht. Bij het eerste contact met Sam wordt er een afspraak gemaakt voor het regelen van de uitvaart van uw dierbare.

 • VERDERE STAPPEN

  Sam zal jullie verder informeren over de volgende stappen die jullie moeten ondernemen. Download onze samenvattende brochure hieronder om een eerste indruk te krijgen van waar we u allemaal mee kunnen helpen.