Uit ervaring van de nabestaanden en vanuit ons eigen leven merken we dat zo’n groot gemis niet wordt verwerkt maar dat men een verlies moet overleven. Het gemis zal altijd blijven, je leert er mee leven. Opnieuw leren genieten van de kleine dingen, terugdenken met een glimlach en een traan zonder je radeloos te voelen…

Het is OK. Het is normaal dat dit zo moeilijk is. Gun jezelf de tijd voor deze rouwarbeid, dit is een heel zwaar proces. Sommige dagen gaat het beter, andere dagen zijn weer heel somber. Heb je na enige tijd toch het gevoel dat je nood hebt aan extra steun? En vind je deze niet in je directe omgeving?

Hieronder vind je een aantal therapeuten in Zemst terug. Er zijn ook heel wat boeken waarin je steun kan vinden voor het verlies van een partner, ouder of kind.

Wij wensen jou heel veel moed en sterkte toe om de moeilijkste periode te overbruggen.

 • ROUWONDERSTEUNING

  Wil je met iemand praten over je verlies? Zoek je steun voor jezelf, je kinderen of net voor het hele gezin? Dan kan je beroep doen op rouwbegeleiding bij Groepspraktijk De Boom via coördinator Kristien Schoevaerts. Lees gerust deze folder of kijk op www.praktijkdeboom.be.

 • HARTCOHERENTIE

  Heb je stress, angst of kom je niet tot rust? Met hartcoherentie kan je je hart opnieuw op een gezonde manier laten kloppen. Hartcoherentie is een eenvoudige en efficiënte ademhalingstechniek tegen stress, burn-out, angsten en hyperventilatie. Meer weten over hartcoherentiecoach Katrien Geeraerts kan via www.blijvenademen.be

 • PERSOONLIJKE UITVAARTDIENSTEN

  Er zijn verschillende manieren om een uitvaart persoonlijker te maken.
  Je kan bijvoorbeeld zelf een korte omschrijving voorzien die dan wordt uitgeschreven in een mooie tekst. Anderzijds is het ook mogelijk om zelf je verhaal te vertellen aan een consulent, die deze dan uitschrijft. Dit kan bij jouw thuis of vanop kantoor, zoals je zelf verkiest.
  Wij werken hiervoor voornamelijk samen met Joke Verbiest en Marijke Pots.

 • LEZINGEN

  Prof. Manu Keirse, gespecialiseerd in verlies en verdriet, geeft lezingen om de gemeenschap te informeren hoe men met zo’n verlies kan leren omgaan. Wijzelf organiseren 2 x per jaar een lezing waar jij, je familie en je vrienden welkom zijn. Bij de nieuwsberichten vind je de flyer van de nieuwe lezing terug.